Enkel och god vardagslax

Lämna en kommentar

Vill du anmäla dig till föreläsningen med Anna Hallén? Klicka här

Att det är bra att äta fet fisk har nog de flesta greppat nu, bland annat på grund av att man får i sig Omega 3 som de flesta av oss lider brist på (läs mer om Omega 3 här). Lax är en typexempel på fet fisk som också är god, alltså är det en bra idé att handla hem lite lax då och då, helst miljömärkt om man hittar och har råd förstås. Hos oss kör vi ofta med enklast tänkbara; slänga in några laxfiléer i ugnen och servera med grönsaker och en romsås (blanda ner en burk stenbitsrom i en burk creme fraiche). Superenkelt och gott och barnen gillar det också. Men i längden blir det lite trist med same, same så häromdagen kände jag för att göra något annat med laxen. Inget tjusigt utan en vardagsrätt som är i princip lika enkelt och som blir minst lika god. I en av Anna Halléns kokböcker hittade jag en superenkel variant som jag prövade. Receptet ser du här (klicka för att göra bilden större):

laxrecept

Det var verkligen otroligt lätt och snabbt att göra och både maken och jag tyckte det blev riktigt gott. Yngste sonen tyckte själva laxen var god men ”grejset” runtomkring var inte så värst gott enligt honom. 18-åringen fick en laxbit vid sidan om på det vanliga viset, han gillar inte röror utan vill ha maten ”ren” så då var han nöjd. Jag gjorde lite enkla grönsaksstavar till, själv hade jag gärna gjort en roligare sallad men barnen gillar inte riktigt när jag konstrar till det så ibland går jag på deras linje. Jag är helt enkelt för lat för att göra två varianter…

Den här rätten hamnar definitivt på listan med enkla och goda vardagsrätter.

laxrätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s