På utbildning hos Anna!

Lämna en kommentar

Vill du anmäla dig till föreläsningen med Anna Hallén den 30 maj? Det kan du göra här!

I helgen var jag på vidareutbildning hos kostrådgivaren, författaren och utbildaren Anna Hallén. Lite typiskt att den första riktigt fina och varma helgen för i år så sitter jag i en källare hos Anna i två dagar! Men det var det definitivt värt för det var otroligt intressant. Första dagen handlade om ”energibarn” d.v.s. barn med s.k. kallade bokstavsdiagnoser eller NPF om man ska uttrycka sig mer seriöst. Anna har själv ADHD och kunde förmedla till oss hur ett barn i den situationen kan känna sig och hur svårt det är för dem att tolka den verklighet som de flesta av oss ser som självklar. Sedan handlade det förstås mycket om vad som är bra mat för dessa barn och även de vuxna. Många föräldrar till barn med NPF har fått otroligt fina resultat genom att ta bort socker, gluten och mjölk ur deras kost. Se till exempel en aspbergermammas erfarenheter här: http://aspergermamma.blogspot.se/2013/03/tema-kost-hur-lyckas-man-med-en.html. Eller läs  boken ”Kärnfrisk familj” av Ninka-Bernadette Mauritson. Anna själv har ju också skrivit boken ”Energibarn” som är väl värd att läsa.

Dag två handlade om övervikt och här pratade Anna förstås om kost för viktminskning men också om hur viktigt det är att inte bara titta på kosten utan på allt annat som finns runtomkring i livet; stress, sömn, relationer o.s.v. Ett mycket intressant avsnitt handlade om hormoner och signalsubstanser och hur de påverkar vårt ätande och vårt sötsug på olika sätt. Ett mycket spännande område som jag känner att jag vill fördjupa mig mer i. Jag ser verkligen fram emot hormonkursen jag ska gå en helg i höst hos kostrådgivaren och hormonexperten Therese Renåker. Och jag ser också fram emot Annas nya bok om varaktig viktminskning som kommer i höst. Om man är kvinna och intresserad av hormoner så kan man läsa boken ”Kaos i kvinnohjärnan” av Mia Lundin som handlar om hur man på ett naturligt sätt kan hjälpa kroppen att balansera sina hormoner. Den ligger här hemma och väntar på mig; jag har köpt den men inte hunnit läsa, och många säger att den är fantastiskt bra.

Efter den här helgen känner jag mig ännu gladare för att jag har börjat på min utbildning till stressterapeut. Det står mer och mer klart för mig hur intimt kost och stress hänger samman och hur vårt ibland felaktiga ätande ofta är stressrelaterat. Anna knöt ihop detta på ett mycket bra sätt, tycker jag. Hon gav oss också lite försmak på vad hon ska prata om i Malmö den 30 maj, nämligen Gnisselzonen. Dvs den zon man hamnar i när man mår dåligt men ingen läkare kan hitta något fel på en. Ofta är åkommorna relaterade till felaktig kost och/eller olika former av stress, och övervikt är förstås vanligt i dessa sammanhang.  Har du inte anmält dig till denna spännande föreläsning så kan du göra det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s