Nystart

Lämna en kommentar

När jag gick på semester i början av sommaren hade jag visioner. Jag skulle vara långledig, sex veckor, och föreställde mig allt jag skulle göra under min ledighet. Jag skulle gå långa promenader, läsa en massa utvecklande böcker, gå på loppisar och hitta fina möbler till mitt nya kontor. Jag skulle odla en massa spännande saker på balkongen som jag naturligtvis skulle inreda fint med lite nya mattor och sådant. Och så skulle jag blogga mycket och kanske leka lite mer med en bokidé jag har. Alltså skriva. Det skulle bli en toppensommar, med både vila, rörelse och personlig utveckling.

Hur gick det då? Ja, semestern började med att en stor kund började ringa om att våra avtal måste skrivas om. Det är ingen lätt procedur eftersom de är långa som bibeln och författade på två språk, varav jag inte förstår det ena. När de är klara ska de skrivas ut, skrivas på och skannas in, ett blad i taget. Sedan ska de mejlas till kunden samt skickas med papperspost till främmande land, vilken inbegriper ett besök på ett postkontor. Det här höll vi på att strula med hela min första semestervecka och kunden ringde varje dag och pratade avtal på sin brutna engelska på en knastrig telefonlinje. Inte så mycket vila alltså.

Sedan gick det bättre. Ja, i alla fall när det gällde bokläsandet. Jag är VÄLDIGT bra på att läsa böcker! Men så mycket utvecklande litteratur blev det inte, De böckerna hamnade på något konstigt sätt längst ner i bokhögen medan jag läste deckare och feel good-böcker där de får varandra på slutet.  Promenader blev det en del, men inte så värst många, det var ju så varmt. På balkongen blev det bara den vanliga petunian. Så många loppisar blev det inte. Och inte blev det skrivet något. Bloggen har legat nere precis hela semestern, som ni kanske märkt.

Så här blir det varje sommar. I början av semestern föreställer jag mig den totala harmonin jag ska känna samtidigt som jag gör det vackert omkring mig och utvecklar mig själv på diverse vis. Sen blir det liksom inte alls så. Inte så att det behöver bli dåligt, nej inte alls. I år har jag haft det jättehärligt, gjort trevliga saker och träffat trevliga släktingar och vänner. Men vår sommar innebär ofta en del åkande mellan olika trevliga ställen ,vilket gör att man inte riktigt rotar sig någonstans. Några dagar i vår egen lilla stuga. Sedan några dagar på ett släktställe i Bohuslän där vi träffar syskon och kusiner. Sedan några dagar på ett annat släktställe med ett gäng vänner för att fira makens 50-årsdag.  Sedan några dagar hemma. Och så stugan igen. Och på alla ställen är det jättetrevligt med god mat, sol och bad och trevliga människor. Man grillar och fixar och umgås på ett ganska intensivt sätt.

Jag tror att jag egentligen skulle vilja stanna längre på ett och samma ställe så att jag hinner landa. Men vad ska jag skippa av allt trevligt som händer? Svårt! Har en känsla av att man inte kommer att landa på riktigt förrän efter pensionen. Och som det ser ut idag så är det väl 20 år dit. Hmm.

Nu är jag i alla fall igång igen. Har börjat jobba igen och det känns helt OK. Jag läser dessutom min andra och sista termin på utbildningen till stressterapeut, vilket är superintressant. Jag känner att jag nog kommer att fokusera på stress i första hand och ha kostkunskaperna som ett komplement. Det är så mycket av vårt mående som hänger ihop med våra stressnivåer, bland annat hur vi äter, så det känns bra att börja i den änden. Dessutom är det så otroligt mycket tjafs kring kost som jag inte vill vara en del av. Folk vill bestämma hur andra ska äta och det skälls och bråkas om vad som är ”rätt”. Därför kommer jag framöver att skriva en del om stress på den här bloggen, det blir inte bara mat. Kanske ungefär 50-50 är bra, vi får se.  Jag har också blivit ombedd att ingå i gänget med fasta skribenter på Kostrådgivarnas hemsida, vilket känns hedrande och kul. Varannan söndag med start om en vecka kommer jag att finnas där och oftast kommer det att handla om stress. Klicka på Kostrådgivarikonen i högerkanten så kommer du till sidan.

Den stora hypen just nu inom kostsfären är periodisk fasta. Det vill säga att man fastar en del av dygnet eller några dagar i veckan. De flesta pratar om 5:2, dvs man fastar eller eller äter väldigt lite 2 dagar i veckan och äter som vanligt de andra dagarna. Själv provar jag just nu 16:8 vilket innebär att man fastar 16 timmar per dygn och äter som vanligt under 8 timmar. Jag återkommer snart med en rapport och mer info om periodisk fasta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s