Var finns entreprenörerna?

7 kommentarer

Sitter på tåget på väg upp till Stockholm. Har inga möten bokade de närmaste dagarna utan bara skrivjobb, då är det läge att tillbringa några dagar i Stockholm med maken som jobbar där 3 dagar i veckan. Han bor på designhotellet Clarion Sign mitt i centrala stan och eftersom han är stamkund får frugan bo gratis med honom i ett dubbelrum. Lyxigt! På dagarna sitter jag i en tjusig designstol och jobbar  (i alla fall lite grand…) och på kvällarna kan vi gå ut och slå runt. Inte så dumt. Fast det känns lite grand som om jag åker på fel håll, i Malmö är det barmark och snödroppar, nu blir det snöigare och snöigare för varje minut. Men vackert är det; solen lyser över vita vidder och snön gnistrar.

I min ryggsäck ligger som vanligt en smoothie från Brämhults (blåbär-hallon) som jag köpte på stationen och en påse nötter. Jag brukar ha med ett kokt ägg också men jag glömde koka ett extra i morse och när jag kom på det var det för sent. Tycker att det är väldigt konstigt att det fortfarande är så svårt att hitta en vettig lågkolhydratfika på stan. Strunt samma om man vill hitta något på Pressbyrån att ta med sig eller om man vill sitta på ett fik; det finns nästan inget som inte är fullpackat med socker och/eller mjöl. Det är bullar, mackor och pastasallader så långt ögat når. Ibland hittar man smoothies men ofta är de gjorda på söt frukt eller sockrad vaniljyoghurt. Brämhults-smoothien som jag har med mig är full med äpplejuice trots namnet, men det får gå, jag tål lite frukt utan problem. Det känns för mig i alla fall bättre än en macka, som jag mår bäst om jag undviker.

Det konstiga blir ännu mer konstigt om man går in i en bokhandel. Överallt skyltas det med kokböcker som heter något med LCHF eller lågkolhydrat. För det säljer, folk har upptäckt hur bra de mår på den sortens mat! På sistone har jag sett flera undersökningar som visar att en stor del av den svenska befolkningen äter någon form av lågkolhydratkost, upp mot 25% påstår en del. Men någon fika kan de inte få, verkar det som.

Var finns alla entreprenörer? Hallå, här finns det BUSSINESS!  Vad väntar ni på?

7 tankar om “Var finns entreprenörerna?

  1. Min tolkning:
    De som _tror_ att de äter LCHF känner sig så hiskeligt duktiga så de _tror_ att de kan belöna sig med en HCLF-fika…

  2. Jag är inte särskilt LCHF men jag undrar också vart världen är på väg när det lättare att få tag på ett kexchoklad än en vettig matbit när man är på språng. Som veggis är jag rätt van vid att tänka i förväg eftersom man inte ens kan räkna med en köttfri macka om man fikar ute men även vi går ibland ut utan kylväska. Och blir hungriga. Och vill ha något vettigt i magen. Och blir irriterade. Och börjar bitas. Och undrar varför ingen GÖR något! Nu måste jag nog hem och äta något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s