Jag gästbloggar och lagar supergod kyckling!

Lämna en kommentar

Denna vecka är jag gästbloggare på den fina siten http://www.kostradgivarna.se . Varje dag t.o.m. fredag kommer ett nytt inlägg från mig där. Välkomna!

Du kan också följa mig på Mat & Mljös Facebook-sida. Gå till http://www.facebook.com/MatoMiljo eller klicka på ”Följ Mat & Miljö på Facebook” som finns längst ner till höger på denna sidan.

Här tänkte jag komma med ett middagstips som jag testade i lördags och som definitivt har kvalat in som en ny favorit. Jag plockade återigen fram den fina guldfärgade kokboken ”Viktminskning med LCHF” av Åse Falkman-Fredriksson och hittade ett recept på gorgonzolakyckling som lät gott. Så här såg receptet ut (klicka på bilden för att få den större):

receptgorgky

Jag tänkte min vana trogen laga mycket mat när jag ändå var igång för att få goda lunchlådor i veckan så jag dubblade receptet. Ja, det vill säga, allt utom osten, för den glömde jag att köpa dubbelt av. Det blev lyckligtvis supergott ändå, men nästa gång ska jag ha mer ost. Kanske kan det möjligtvis bli ÄNNU godare, men det är nog svårt för det här var toppengott! Som tillbehör hade vi en blandad sallad och avocado. Nedan ser ni hur det såg ut, eller ja, det såg mycket godare ut än så i verkligheten, men jag är tyvärr en ganska tafflig fotograf. Jag förstår nu hur svårt det måste var att fotografera mat så det ser sådär läckert ut som i kokböckerna…

gorgkyckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s