Lägre blodsocker – äntligen!

Lämna en kommentar

Såja, äntligen har mitt blodsocker gått ner till mina vanliga låga nivåer. I morse låg det helt plötsligt på 2,7 mmol/l efter att de senaste dagarna legat runt 8. Det känns väldigt skönt, för sanningen att säga så började jag bli lite orolig för att jag höll på att utveckla diabetes. Som jag skrivit tidigare så har jag en diabetesvarning hängande över mig sedan jag hade graviditetsdiabetes. Då undrar man ju också om jag kanske hade utvecklat diabetes nu fall jag inte gått på lågkolhydratkost de sista åren.

Intressant att blodsockret bara störtdök på det där sättet, jag trodde det skulle gå ner lite pö om pö. Intressant också att det var efter exakt 4 dagar på strikt lågkolhydratkost, samma tid som det brukar ta för kroppen att ställa om till att bränna fett istället för kolhydrater. Jag har ju inte mätt blodsockret under denna process förut, men det tar 4 dagar för mig att gå från trött med huvudvärk till pigg och glad. Min teori blir då att kroppen har försett sig med extra socker under omställningen, men när omställningen var klar var detta inte nödvändigt längre. Kan det stämma?

Det betyder att jag kan fortsätta mina tester och näst i tur står luncher/middagar. Jag har bland annat tänkt att jag ska testa köttbullar med olika tillbehör. Exakt lika många köttbullar, samma klick lingonsylt och samma sallad men med olika tillbehör som t.ex. potatismos (redan testat), pasta, blomkålsmos, ris. Sedan vill jag också testa några snabbmatsluncher ute på stan. Det ska bli spännande! Resultaten kommer så snart jag är klar!

 

blodsocker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s