Fransk chokladkaka – oh la la!

Lämna en kommentar

Trots tidigare motgångar ger jag inte upp, fast besluten som jag är att åstadkomma något smaskigt bakverk utan mjöl och socker. Och idag vågar jag nog påstå att jag lyckades, hurra! Köpte KvP/Expressens LCHF-bilaga häromdagen och där hittade jag ett recept på fransk chokladkaka som bara måste provas. Så här ser receptet ut: (Klicka på bilden så blir den större)

tårtrecept

Inga konstigheter, det var bara att köra på. Blev lite betänksam när jag var färdig med smeten, det blev ju så LITE! Bara en klutt mitt i bakformen. Jag bestämde mig för att strunta i det och hoppas på att den skulle bli bra ändå. När den kom ut ur ugnen var den som vanligt platt som en Wettex-trasa, men jag ignorerade även detta och applicerade tappert glasyren. Och så bra det blev! Urgott! Jag hittade inga färska bär så jag köpte konserverade aprikoshalvor istället, men den hade definitivt vunnit på att ha lite syrliga hallon till. Persikorna blev lite för sött, eftersom kakan är ganska söt. Nästan på gränsen tyckte jag medan maken och barnen tyckte sötman var lagom. 17-åringen tyckte kakan var godare utan glasyren, medan vi andra tyckte glasyren var pricken över i-et. Den här kakan gör vi definitivt fler gånger!

chokladkaka2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s