Supergod fläskpannkaka utan mjöl!

5 kommentarer

Vi gillar fläskpannkaka i vår familj. Riktigt mycket! Därför har det varit svårt att byta originalreceptet mot något mjölfritt. Ungarna har frynt på näsan och tyckt att den gamla var mycket bättre.  Men nu har jag hittat ett recept som blev riktigt bra. Receptet är Anna Halléns, från hennes kokbok ”LCHF för familjen”. Här finns en bra faktadel och många goda recept som barnen kan gilla.

kokbok2

 

 

Själva receptet var enkelt. Här kommer det:

 

recept

 

 

Vi tyckte dock att det blev lite väl salt och det är ju också mycket bacon i det här receptet. Nästa gång tar vi lite mindre. Maken och jag tog resterna till lunch ett par dagar senare och då hade den salta smaken mildrats och det var hur gott som helst. Jag har väldigt svårt att skilja denna fläskpannkakan från originalet. Till och med 17-åringen, som inte brukar vara så glad för mina lågkolhydrats-experiment, gav den betyget 7,5 av 10. Bra betyg för att komma från det hållet! Till pannkakan gjorde jag en se-vad-jag-kan-hitta-i grönsakslådan-sallad som denna gång bestod av mixade salladsblad, groddar, purjolök, äpple, gurka, diverse frön, olivolja, italiensk salladkrydda.

 

flaskpannkaka

5 tankar om “Supergod fläskpannkaka utan mjöl!

  1. Provade detta recept och det blev riktigt bra. Använde dock osaltat smör. Kunde dock haft mer vitpeppar i och någon mer smakrik ost. Gjorde dubbel sats så att jag kan värma en bit till frukost i micron

  2. Provade idag, men hade ingen keso hemma. Ett extra ägg, 1/2 dl mer grädde och 50-60 gram extra ost funkade perfekt. Familjen märkte inte ens att det inte var vanlig fläskpannkaka utan sonen undrade bara vilket recept jag använt eftersom den var bättre än den han brukar göra själv. Succé med andra ord! Tack!

  3. Gjorde idag fläskpannkakan o var lite skeptisk till keson o osten. Men resultatet blev en strålande snygg o ytterst välsmakande fläskpannkaka. Tur jag gjorde mycket så det räcker till i morgon också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s