Nu drar jag igång!

Lämna en kommentar

Nu är jag dubbel kostrådgivare! Sedan tidigare har jag en utbildning från Sverigehälsan som ”Kostrådgivare med kognitiv inriktning”. Det betyder att jag inte bara jobbar med VAD man äter utan också HUR och VARFÖR. Ofta äter vi av andra anledningar än att vi är hungriga och för en del blir detta ett stort problem. Då får man gå in och titta på orsaker och beteende och inte bara vad som ligger på tallriken. För det mesta behövs båda dessa bitar för en framgångsrik kostrådgivning; vi grundar med bra mat som minskar det onödiga suget samtidigt som vi tittar på varför du äter fast du inte vill eller behöver.

Efter min utbildning på Sverigehälsan var jag dock inte helt nöjd utan ville ha en bättre grund att stå på. På Sverigehälsan utbildar man enligt de traditionella kostråd som vi har följt i Sverige under lång tid och som rekommenderas av Livsmedelsverket. Det är min, och många andras, övertygelse att de kostråden är otidsenliga och inte går i linje med moderna forskning och kunskap om vad vi mår bra av. Vi äter alldeles för mycket socker och stärkelserik mat som höjer vårt blodsocker och stressar kroppen. Och vi äter alldeles för lite fett, som gör kroppen mätt, nöjd och glad. Följden för många blir övervikt, sötsug och värk, för att bara nämna några negativa effekter.

Jag fortsatte alltså att plugga och är nu även utbildad inom lågkolhydratkost med naturliga fetter av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Anna Hallén. En fantastiskt inspirerande och kunnig utbildare som har lärt mig otroligt mycket. Tack, Anna! Nu känner jag mig redo att börja som kostrådgivare på allvar och kan erbjuda rådgivning, kurser, cirklar och föreläsningar. Det ska bli spännande! Läs mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s