Brysselkål in my heart!

2 kommentarer

Idag vill jag hurra för brysselkålen. När jag var barn tyckte jag det var döäckligt med brysselkål men nu gillar jag de gröna små kloten. Och det gör jag rätt i! De innehåller massor med nyttigheter förutom att de är så goda. Vad sägs om fibrer till exempel? Av den mjuka fina sorten som kroppen gillar, istället för de hårdare fibrer som finns i spannmål och som många magar har svårt med. Eller folsyra, järn, kalcium och C-vitamin? Dessutom finns det fullt med antioxidanter i de små rackarna, som man tror kan motverka cancer. Och så ska de vara bra för fettförbränningen. Vad sägs om det?

Idag blev det resterna av förra veckans fetaost-kyckling till lunch och som tillbehör – brysselkål förstås! Kokta med en klick smör och flingsalt. Jädrar i min lilla låda vad gott det var!

Passade på att göra brysselkål när inte barnen var hemma för de gillar det inte alls. Så fort de bara känner lukten börjar de åma sig och göra kräkljud. Men de kommer nog på bättre tankar så småningom, de små liven. Precis som deras mor gjorde!

2 tankar om “Brysselkål in my heart!

  1. Sist vi hade brysselkål hade maken hittat ett tips på nätet om att hälla i en matsked vitvinsvinäger/1dl vatten i kokvattnet för att de skulle bli mindre beska: funkade! Godare! Luktade till och med lite mindre bryssel-lukt i köket. Själv tillhör jag också den omvända skaran efter att som barn totalvägrat denna grönsak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s