Laga för mycket mat!

3 kommentarer

Jag försöker medvetet att alltid laga för mycket mat. Eftersom jag ofta jobbar hemma, i alla fall någon del av dagen, och också äter lunch där så får jag då en massa smaskiga luncher som jag bara kan värma i mikran. Om maken är hemma får han också smaka.
Idag blev det rest på köttfärslimpa. När jag gör köttfärslimpa är det inte längre ströbröd och mjölk inblandat. Nej, nu åker det ner crème fraîche, grädde, ägg, råriven lök (lättare för barnen att stå ut med än hela lökbitar), salt, peppar och vitlökspulver. Idag blev det kokt brysselkål med smör och flingsalt samt lingonsylt till. Supergott!

3 tankar om “Laga för mycket mat!

 1. Nja, den här gör jag ju lite på fri hand. Men receptet skulle kunna se ut ungefär så här:

  1 riven lök
  1 tråg (ca 400 g) köttfärs
  2 dl creme fraiche (inte light!)
  1 dl grädde
  1 ägg
  1 tsk vitlökspulver
  salt och vitpeppar

  Forma till en limpa (eller gör biffar eller köttbullar). Jag minns inte vilken temperatur eller hur länge den skulle vara i ugnen, jag googlade på LCHF köttfärslimpa och hittade det där. Den blev verkligen supergod! Jag bjöd mina syskon på den i somras och de var helt lyriska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s