Smaskig helgfrukost utan mjöl och socker

2 kommentarer

På vardagarna håller jag mig till enkla frukostar men på helgen är det kul att göra något festligare. Då har jag både tid och ork att lägga ner lite mer jobb och sedan att sitta i min skönaste pyjamas och äta i lugn och ro medan jag bläddrar i morgontidningen och pratar med maken. Helgfrukostar tillhör veckan bästa stunder tycker jag.

Här är en favorit som jag hittade på kostrådgivarna.se. Receptet är skapat av en av deras krönikörer, Åse Falkman och både jag och maken gillar det skarpt. Jag kan för övrigt rekommendera sajten och dess krönikörer som alla jobbar med lågkolhydratkost på ett sansat och vettigt sätt.

Obs att plättarna kan kännas lite lösa och liksom klistriga i stekpannan vilket gör det lite svårt att vända dem. Se till att ta ordentligt med smör och jobba lite på att lossa dem i kanterna innan du vänder så går det som en dans!

LCHF-toast (1 st.)

1 ägg
125 g (halv liten burk) keso
3/4 msk fiberhusk
nypa salt
2 tjocka skivor cheddar (jag köper färdigskurna)
rökt, smakrik skinka
tomat
dijonsenap
ekologiskt kokosolja/olja att steka i alt smör

Vispa ihop ägg, keso, fiberhusk och en nypa salt med stavmixer (jag (Johanna) har ingen stavmixer så jag bara vispar ihop det med en gaffel)

Hetta upp 1 msk kokosolja eller smör i pannan och klicka ut 2 plättar. Sänk till medelvärme och låt plättarna få fin färg på ena sidan (ca 4-5 min).

Vänd dem och lägg på osten  och sedan skinka, tomat och dijonsenap på den ena plätten och lägg på den andre plätten ovanpå. Låt gå ett tag till i pannan.

2 tankar om “Smaskig helgfrukost utan mjöl och socker

  1. Du har en del recept med fiberhusk i. Jag får kanske testa det igen. Tack för detta recept! Dessutom ser det ju hur smarrigt ut som helst. (Fast utan senap…) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s