Populär föreläsningskväll

Lämna en kommentar

Föreläsningskvällen med vetenskapsjournalisterna och författarna Ann Fernholm och Gunilla Eldh  i torsdags blev en succé. Salen var fullsatt till sista stol (stackars maken fick stå) och alla följde intresserat de två föreläsningarna. För er som missade det hela kommer här lite bilder. Så här såg det ut när jag hälsade alla välkomna:

IMG_1734

Den först talaren var Ann Fernholm som skrivit boken ”Ett sötare blod”. Hon pratade om vad ett högt blodsocker kan göra med våra kroppar och hur många sjukdomar som är kopplade till detta.

IMG_1740

 

Sedan var det paus. Här fick de som ville testa sitt blodsocker och köerna blev långa av intresserade deltagare som ville veta hur de låg till. Sedan fick de fika och här kunde man välja på en mugg med nötter och mörk choklad eller en mugg med geléhjärtan. Tanken var att vi skulle testa blodsockret igen efter en halvtimme och jämföra värdena på de som ätit godis och de som ätit nötter och choklad. I pausen kunde man även köpa Anns och Gunillas böcker till förlagspris och det blev också mäkta poppis. Jag hade med mig två gigantiska kartonger med böcker och på slutet fanns det bara 7 ynka böcker kvar. Här ser ni fikabordet innan gästerna gick lös på det:

fika

Efter pausen fortsatte Ann en halvtimme till och sedan blev det paus för den andra blodsockermätningen. Som väntat fick godisätarna MYCKET högre blodsocker än nöt- och chokladätarna. Sedan blev det Gunilla Eldhs tur och hon pratade om belöningssystemet i vår hjärna och hur vi kan motstå frestelser genom att äta rätt från början så att suget inte uppstår.

IMG_1744

 

Och här ser ni en stycken nöjd arrangör med föreläsarna efteråt! Det här gör vi garanterat om med nya spännande föreläsare. Faktiskt är en riktigt bra föreläsare på gång och vi siktar på slutet av maj. En inbjudan kommer inom kort, så håll utkik!

Tack till Micke Hellström som tog bilderna!

IMG_1748

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s