Ugnsstekt fläsk på nytt sätt

1 kommentar

Jag har haft otroligt mycket att göra i mitt jobb som miljökonsult på sistone, har jobbat både helger och kvällar så det har inte blivit så mycket bloggat. Men idag ska det bli ett middagstips! Det var maken som lagade till en sån otroligt läcker middag häromdagen som jag gärna vill dela med mig av. Vi gillar fläsk båda två, i olika varianter. Ibland blir det stekt fläsk (inte så ofta av någon anledning), ibland blir det fläskpannkaka (lågkolhydratvariant med keso, jättegod) och ibland snacksar vi på friterad fläsk från köttaffären. Men så häromdagen dök det upp en nyhet som jag blev väldigt förtjust i. Om ni tänker er ugnsstekt sidfläsk som blir sådär gottigt knaprigt på utsidan. Och ganska salt. Innan du steker det så lägger du det på en bädd av lök och äpple. Och när det är färdigt serverar du det med en sås gjort på gräddfil och lingon som bryter av det salta på ett väldigt trevligt sätt. Låter det gott? Det var det!

Vi hade en god sallad till också förstås.

Tyvärr glömde jag att ta en bild, men receptet ser ut så här (klicka på bilden så blir den större):

receptflask

Du kan också hitta det på http://www.kokaihop.se/recept/ugnsstekt-sidflask

Lycka till!

En tanke på “Ugnsstekt fläsk på nytt sätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s