Smoothies – det perfekta gömstället!

9 kommentarer

Idag blev det smoothies till mellanmål till mig och yngste sonen. Det är inte alla dagar jag är hemma på eftermiddagen eller har ork att fixa något, ofta blir det bara lite ost, några nötter, kanske en bit skinka eller korv. Men idag var jag på smoothie-humör! Hade köpt en ny sorts frysta bär, en blandning av olika ”superbär” som jag ville testa. Havtorn, goji, tranbär, blåbär, hallon m.m.

Jag tog som vanligt plats vid min älskade mixer och sen var det bara att ösa på. Fördelen med smoothies är ju att man kan lägga ner en massa supernyttiga saker utan att barnen märker det, det ser likadant ut ändå och det smakar mest bär. Idag blev det superbären, A-fil, grädde, kokosolja, Acai-frön, färsk spenat och så lite honung för att söta. Jag provsmakar mellan varven och fyller på med än det ena, än det andra. Tänkte ha i en avokado också men den var inte riktigt mogen så den får vänta. Det blev riktigt bra ändå. Hur attans gott som helst!

9 tankar om “Smoothies – det perfekta gömstället!

  1. De flesta välsorterade mataffärer har kokosolja nu förtiden. Köp inte den som finns i silverfärgat paket i kyldisken utan sådan som finns på burk eller flaska och som är kallpressad, gärna ekologisk. I min mataffär finns den bland andra oljor, typ rapsolja och olivolja.Man kan också köpa på nätet, tex. på http://www.lchfbutiken.se Om man inte gillar kokossmaken men vill använda kokosolja för att det är nyttigt så kan man även köpa s.k deodoriserad kokosolja hos dem. Då har kokossmaken tagits bort.Kokosolja är superbra att steka i, det är väldigt värmetåligt till skillnad från en del vegetabiliska oljor, som raps eller olivolja.

  2. FRÅGA: Hur mkt olja o acaifrö till 2 glas ca?
    Gjorde nyss lite smoothie på Afil, 1 mogen banan, frysta hallon, lite vanilj (sån brun på burk) & en skvätt grädde. Har ej köpt olja än, men god blev den. Inte för söt. Jag var dessutom hungrig. PW 45 min m löp. Hejjahejja!

  3. Ja, du, jag brukar liksom bara dutta i lite. Skulle gissa på att det blir 1-2 msk olja och kanske lika mycket frön. På ett ungefär… Om man inte är så jätteförtjust i kokossmaken så får man ta det lite nätt med oljan, förstås. Eller köpa kokosolja utan smak. Ett annat frö som är bra är Chiafrön. De är pyttesmå, så man kan lägga dem i allt möjligt, de känns inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s