Snabbmiddag

Lämna en kommentar

Ibland vill man laga något snabbt och enkelt som ändå är både gott och hyfsat nyttigt. Antingen har man ont om tid eller så är man inte riktigt på G just den dagen och vill hellre ligga i soffan än att stå i köket. Förr i tiden blev det ofta pasta med någon enkel sås, men nu får man tänka annorlunda. Här är en favorit från det Ekneska hemmet: kycklingvingar med grönsaksstavar och dippa. Är man riktigt seg (som vi var här) så köper man färdiga vingar och dippmix. Vingarna körs i mikran några minuter, dippmixen blandas med gräddfil, och så skär man lite grönsaksstavar – fäädig! Är man lite piggare så fixar man allt själv från grunden, det är inte så värst mycket jobbigare och så slipper man de tillsatser som man tyvärr så ofta hittar i
halvfabrikat. En annan variant på dippa som vi ofta gör är att blanda crème fraîche med sambal oelek. Det går också bra att ha som kall sås, det är superenkelt och blir väldigt gott!

Denna dagen var det bara jag och yngste sonen som skulle äta. Vi dippade och gnagde och funderade samtidigt på varför de platta bitarna är godare än de runda, det är ju samma kött? Ännu ett av livets mysterier…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s